Kuran-ı Kerim nedir? Bunun uzerinde biraz tefekkur edelim

03.11.2014 23:55

Kur'an-ı Kerim nedir? Bunun üzerinde biraz Düşünelim!!!  

         Allah’u Teâlâ’nın kelamı böyle sandığımız gibi sayfalar üzerindeki sözler değildir. Allah’u Teâlâ’nın hali yaratılmış hiçbir varlığın haline benzemediği gibi kelamı da benzemez. Buna ancak Hazreti Peygamber Efendimiz. Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in bir hadisi ile bunun üzerinde çok durmuştur.  

 

         “İnsan ve Kur’an ikizdir” manasının bir tanesinden biride;

 

       Allah’u Teâlâ’nın sözlerinin her biri insan gibi beden sahibi RUH sahibi olduğunu işaret etmektedir. Buna tabi tarihte yaşamış büyüklerimizin hallerinden birçok örnekler var. Bu örneklerden bir tanesini size şöyle verelim. Muhiddin Arabi Hazretlerinin bir eserinde vardır. Linki altadır.

        Devamını oku: https://www.kardesimkuran.com/blog/

       İşte bu örnekten de anlaşıldığı gibi bizim de bazı hallerden bildiğimiz gibi hatta tarihin içersinde bu surelerin her birinin birer vakti zamanı olduğu gibi Ahir Zamanda da bunların tamamının Allah’u Teâlâ’nın Ahir Zamanda NUR’umu tamamlayacağım ayeti gereği ve bunun üzerine bir çoğunun bedenlenmiştir.

       Diyoruz ki: 

      Gerçek manada Kur’anı Kerimin her süresinin hatta diyoruz ki; Kur’anı Kerimin bütünün ayrı bir bedeni var. İnsan bedeni gibi her sürenin ayrı ayrı bedenleri var. Onların içlerinde de her ayetin ayrı ayrı bedenleri vücutları var. İnsan bedeni gibi işte Hazreti Peygamber Efendimizin “İnsan ve Kuran İkizdir.” Hadisi şerifinin bir başka çarpıcı manası da budur. 

      Bunun üzerinde düşünmek lazım. Yani Kur'a-ı Kerim üzerinde düşünmek lazım.