Hz. Peygamber döneminde yazıldığı tahmin edilen Kur'an sayfaları bulundu

02.05.2015 20:10

Hz. Peygamber Döneminde Yazıldığı Tahmin edilen Kur'an Sayfaları Bulundu

 

Yıllardır Berlin Devlet Kütüphanesinde bulunun bir el yazması Kur'an yayınlanmadı.Muhammed Peygamber ﷺ andan itibaren olduğu teyit edildi. Zürihte bir laboratuarda yedi parşömen yazı incelenmiş ve dönemi 606-652 ile sınırlı olduğu unluşılmıştır.

 

"Märkische Allgemeine" ne göre Devlet Kütüphanesi Jeanette Lamble sözcüsü karmaşık ve uzun vadeli proje "Corpus Coranicusm" kapsamında belgeleri Zürih Teknoloji ETH Federal Enstitüsü laboratuvar tarafından incelendi söyledi. Proje Avrupa'nın her yerinden Kuran-ı Kerim'ler oluşuyor.

 

Bunlar Kur'an-yaprakları Devlet Kütüphanesi varlığı zaten 100 yılı aşkın idi.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Devlet Kütüphanesinde, Hz. Peygamber döneminde yazıldığı tahmin edilen Kur'an sayfaları bulundu

Berlin Devlet Kütüphanesinde saklanan ve uzun süreden beri Hz. Peygamber'in hayatında iken yazıldığı tahmin edilen nüshaların o döneme ait olduğu bilimsel olarak ispatlandı. Zürih'te bir laboratuvarda incelenen, yedi yaprak pergament üzerine yazılmış Kur'an nüshalarının 606 ile 652 yılları arasındaki yıllardan kaldığı belirlendi.

'Maerkische Allgemeine Zeitung' isimli gazetenin haberine göre, Devlet Kütüphanesi basın sözcüsü Jeanette Lamble, nüshaların 'Corpus Coranicusm' isimli geniş boyutlu ve uzun süreli bir araştırma projesi kapsamında, Zürih'teki bir laboratuvarda incelendiğini bildirdi. Bu proje, tüm Avrupa'da bulunan Kur'an-ı Kerim nüshalarını bilimsel olarak inceliyor.

Berlin'deki bu Kur'an nüshalarının yaklaşık yüzyıldan beri Devlet Kütüphanesinde bulunduğu belirtiliyor.  Mısır'ın başkenti Kahire'de yaşayan bir bilimadamına miras kalan nüshalar, 19. yüzyılın sonları ya da 20. yüzyılın başlarında Almanya'ya getirilmiş. 

Berlin'deki Devlet Kütüphanesinde olduğu iddaa edilen söz konu olan nushalardan bazıları. 

Acaba bu sayfalar ve buna benzer bulunan vebulunacak sayfalar şimdiye kadar neden bulunmadı da şimdi bulundu bir sormak lazım değil mi? Kütüphnede beklemiş de şimdi orta çıkmış çok ilginç