Neml suresi 82. Ayeti kerimesi Dabbetül Arzı nasıl açıklıyor

17.09.2014 23:32

Cevap11. Neml suresi 82. Ayeti kerimesi Dabbetül Arzı nasıl açıklıyor?

 

Neml suresi 82. Ayeti kerimesi Dabbetül Arzı nasıl açıklıyor;

 

Ve iza vekaal kavlü aleyhim ahracna lehüm dabbetem minel erdı tükellimühüm ennen nase kanu bi ayatina la yukınun. 

Neml-82

“Ve onlar (İslam olamayan bilim adamları) vakti gelipde dabbeyi ortaya çıkarınca (kibirle) Konuşacaklar ayetlerimize yakınlık göstermeyeceklerdir.” Neml-82

 

Yukarıdaki yorumda Dabbenin İnsanlarla konuştuğu sanılmıştır. Oysa orada konuşanlar Dabbeyi Üreten Müslüman olmayan Bilim Adamlarıdır. Bugün nasıl İslamı Bilimden uzak bir Din gibi göstermeye çalışıyorlarsa o zamanda o kibirle konuşacaklardır. 

    “bakın bizler bilimde ne kadar ilerdeyiz sizin Dininiz ve Kitabınız sizleri geri bıraktı” 

şekinde konuşup Kuran Ayetlerini küçümseyecekledir. Neml-82. Ayetin verdiği haber budur

Oysa Kuran Dabbeyi üreteceklerini bindörtyüz yıl önce kendilerine ve dünyaya haber vererek Muhteşem bir mucizesini daha ortaya koymuştur. Burada Makam için birbirini yiyen Müslüman Bilim adamlarını esefle anmak gerekiyor. 

Ayetin doğru yorumu şöyledir.

Ve iza vekaal kavlü aleyhim ahracna lehüm dabbetem minel erdı tükellimühüm ennen nase kanu bi ayatina la yukınun Neml-82

 “Ve onlar (İslam olamayan bilim adamları) vakti gelip de dabbeyi ortaya çıkarınca (kibirle) Konuşacaklar ayetlerimize yakınlık göstermeyeceklerdir.”  Neml-82 (Cafer İskenderoğlu)

Dabbe ve daha başka canlı varlık üretilmesi çalışmaları başlamış ve devam ediyor. Bazı ülkeler vahşi hayvanlar üreterek bunları geleceğin savaşlarında kullanmayı planlıyor. İşte kuran muhteşem bir mucizesini daha ortaya koymuştur.

Ayete bir daha bakalım;

“Ve onlar (İslam olamayan bilim adamları) vakti gelip de dabbeyi ortaya çıkarınca (kibirle) Konuşacaklar ayetlerimize yakınlık göstermeyeceklerdir.”