40 bin yıllık mamut klonlanacak

19.11.2014 23:48

Sibirya'da donmuş halde bulunan mamut klonlanacak. Fosilden DNA örnekleri alındı bile!

 

Sibirya'da donmuş halde bulunan mamutun klonlanması için çalışmalar yapılıyor. 2013 yılında Sibirya'da bulunan mamut fosilinden, DNA örnekleri almaya yetecek kadar kan bulundu.

MAMUTUN DİŞLERİ SAYESİNDE BULUNDU
Bilim insanları mamutun varlığına Sibirya'nın kuzeyindeki bir adada rastladı. Mamutun yerinin tespit edilmesi ise, zeminden yukarıya çıkmış iki diş sayesinde oldu.

 

Yapılan kazı sonrası neredeyse hiç parçalanmamış 3 ayaklı; baş ve vücudunun diğer bölümleri sağlam bir fosile ulaşıldı. Kazı sırasında koyu kırmızı renkli bir sıvı da belirlendi ve inceleme sonunda bu sıvının mamuta ait taze kan olduğu ortaya çıktı.

Uzmanlar, kanın şimdiye kadar bulunan en iyi korunmuş örnek olduğunu açıkladı. Yapılan testler, mamutun 40 bin yaşında olduğunu ve donduğunda yaklaşık 50'li yaşlarında olabileceğini gösterdi.

HABER a24 den alıntıdır.

 

Cafer hocamızın dabbe hakkında bahsettiği hakikate göre yabancı bilim adamları adım adım ilerliyor.  O essiz makalesinden kısa bir alıntı.

 

Şimdi Dabbetül arz nedir ve insan organın üretimi hatta insanın kendisi üretilebilir mi?

    Dabbe, arapcada “canlı varlık” anlamındadır. “Dabbetü’l arz” yerin derinliklerinden çıkacak hayvan anlamındadır. Hadislerde Dabbetü’l arz misallerle anlatılmıştır. O zamanın İnsanlarına bu günün Gen teknolojisi ancak misallerle anlatılabilirdi.

Resulullah SAV Efendimiz şöyle buyuruyor;

“Çıkacak olan Dabbe, Salih Peygamberin devesinin sütten kesilmiş yavrusudur. Ana deve öldürülünce yavrusu kaçtı ve önünde büyük bir taş açılıp yavru deve taşın içine girdikten sonra taş devenin üzerine kapandı. İşte o yavru (dabbe) Allah’ın izniyle çıkma zamanına kadar orada (taşın içinde) gizlidir.”

Salih Peygamber binlerce yıl önce yaşamıştır. O günden zamanımıza kadar bir hayvanın taş içinde ancak Fosili kalır. Fosillerde binlerce yıldan beri yerin altında taşlaşmıştır. Zaten Resulullah Efendimizde bunu anlatmıştır. Salih Peygamberin Devesi ise olaya misaldir yani bu hadis de bir Hayvanın Geni misal veriliyor.



Devamını oku: https://www.kardesimkuran.com/news/%C5%9Fimdi-dabbetul-arz-nedir-ve-insan-organ%C4%B1n-uretimi-hatta-insan%C4%B1n-kendisi-uretilmesi-mumkunmudur/
 

Daha ayrıntılı bilgi için link